RSS
 

Feszültségmentes átkapcsoló szerkezetek transzformátorokhoz

29 Júl

“Feszültségmentes átkapcsolóink a kis- és középfeszültségű elosztótranszformátorok, erőátviteli transzformátorok és kemencetranszformátorok áttételének feszültségmentes állapotban való szabályozására alkalmasak.
Szerkezetük korszerű és üzembiztos, villamos és mechanikus élettartamuk hosszú, nagyságrendben a transzformátor élettartamával azonos.
A feszültségmentes átkapcsoló család felépítése építőkocka rendszerű, a különböző feszültségszintű kapcsolóknak csupán a magassági méretük változik, egyébként közel azonos alkatrészekből épülnek fel.
A feszültségmentes átkapcsolók kétféle típusát gyártjuk, kis áramerősségre (200 A-ig) a furulya típust, ennél nagyobb áramerősségekre (400, illetve 800 A-re) a rúdérintkezős típust. A feszültségmentes átkapcsolók a transzformátor fedeléhez erősítve a transzformátor szekrényében függőlegesen helyezkednek el, közös olajtérben a transzformátorral. Működés közben a transzformátor olaját nem szennyezik, mivel csak áram- és feszültségmentes állapotban végeznek átkapcsolást.
A feszültségmentes átkapcsolók külön karbantartást nem igényelnek.
Meghajtásuk kézi vagy motoros hajtással történik.
A hajtás el van látva olyan védelemmel, amely megakadályozza a feszültségmentes átkapcsolók terhelés alatti átkapcsolását. Kívánságra a hajtást trópusi kivitelben készítjük.”


Kiadás éve: ismeretlen

Forrás: Rózsa Róbert gyűjteménye

Letölthető pdf (3,2 MB) formátumban.

 

Megjegyzés hozzáfûzése 

*