RSS
 

Ganz-MÁVAG For Progress In Railway Traction

25 Júl

Ganz-MÁVAG a vasúti vontatás fejlesztéséért

A 140 év szakértelemmel és közel 15.000 dolgozójával a Ganz-MÁVAG Mozdony- és Vasúti Járműgyár és Gépipari Tervezés egyike a legrégebbi és legnagyobb tervező vállalatnak Magyarországon, és jelentős szerepet játszik a magyar iparban és exportban.

A Ganz-MÁVAG termékskálájának legjelentősebb tétele a gördülőanyag. Hagyományos gyártmányok a komplett dízel- és villamos motorvonatok és mozdonyok, melyek a legmagasabb igényeket is kielégítik. A vasúti kocsi gyártás 1867-ben indult, a mozdonyoké 1873-ban. Azóta közel 15000, Ganz-MÁVAG által gyártott személykocsi, 76000 teherkocsi és több, mint 10000 mozdony elégíti ki a vevőket öt földrészen.A Ganz-MÁVAG járműveinek körülbelül 80%-át exportálták, és az utóbbi 10 évben a MÁV és a BKV mellett vevőink között voltak Banglades, Brazília, Egyiptom, Görögország, Új-Zéland, a Szovjetunió, Szíria, Uruguay és Jugoszlávia vasutjai.
A Ganz-MÁVAG mindig nagy figyelmet fordított a minőségre, megbízhatóságra, a könnyű karbantartásra és a vevői igények teljes kielégítésére.
A Ganz-MÁVAG termékskálája felöleli a dízel-hidraulikus, a dízel-villamos és a tisztán villamos mozdonyokat. Eddig 12 dízel-villamos, 14 dízel-hidraulikus és 16 villamos mozdonyt fejlesztettünk ki.
Ez a reklámkiadvány bemutatja a fő mozdonytípusokat, melyeket a Ganz-MÁVAG ez időben fejlesztett ki.

TOVÁBB a katalógus képtárához

A katalógus szövegét Tomori László fordította.

Forrás: Boros István és Domokos János gyűjteménye

 

Megjegyzés hozzáfûzése 

*